آب نمک چگونه از پوسیدگی دندان جلوگیری میکند؟

پوسیدگی دندان مشکلی رایج است که عفونت باکتریایی موجب آن می‌شود. آب نمک و پوسیدگی دندان با هم رابطه داشته و آب نمک با خاصیت ضد باکتریایی خود، از رشد باکتری جلوگیری کرده و پوسیدگی دندان را رفع می‌نماید.
 
 حتما برای شما هم پیش آمده که زمانی که خمیر دندان در دسترس نبوده از نمک برای پاک کردن دندان خود استفاده نموده‌اید و می‌دانید آب نمک نقش ضدعفونی کننده برای دهان و دندان شما دارد. اما آب نمک و پوسیدگی دندان چه رابطه‌ای با هم دارند؟ آیا آب نمک می‌تواند پوسیدگی دندان را رفع نماید یا به درمان آن کمک کند؟ در این مقاله می‌خواهیم رابطه آب نمک و پوسیدگی دندان را بررسی کنیم. با ما همراه باشید.

پوسیدگی دندان
دندان‌ها دارای جنس، بافت و همچنین سختی‌های متفاوتی هستند. یکی از رایج‌ترین مشکلات در بهداشت دهان در کل جهان پوسیدگی دندان و حفره‌های آن است. مسئله پوسیدگی دندان می‌تواند کودکان، نوجوانان و بزرگسالان را درگیر خود نماید. در صورت عدم پیگیری و درمان نکردن پوسیدگی دندان، دندان‌ها دچار عفونت و بسیار دردناک می‌شوند و حتی ممکن است دندان خود را از دست بدهید. عفونت باکتریایی دلیل اصلی پوسیدگی دندان بوده و دندان و بافت آن را تخریب می‌نماید.

 درمان-خانگی-پوسیدگی-دندان-و-دندان-درد-با-مواد-طبیعی
علائم پوسیدگی دندان
بسته به نوع و شدت پوسیدگی دندان، علائم و نشانه‌های آن متفاوت است عمده آنها عبارتند از:
1- درد دندان
2- حساسیت دندان
3- درد شدید دندان هنگام خوردن یا نوشیدن
4- سوراخ در بین دندان
5- لکه‌های سیاه و قهوه‌ای روی سطح دندان
6- عوامل تشدید پوسیدگی دندان
7- زمانی که مواد غذایی به مدت طولانی روی دندان‌ها می‌چسبد.
8 دود سیگار و مصرف مشروبات الکلی این عارضه را تشدید می‌نماید.
9- زمانی که به دندان‌ها رسیدگی نمی‌شود و بهداشت دندان‌ها ضعیف است.
10- زمانی که دهان خشک می‌شود.
11- اختلالات در خوردن مانند بی اشتهایی عصبی یا آنورکسیا و بیلیمی نیز می‌توانند پوسیدگی و سوراخ شدن دندان را افزایش دهند.
 
آب نمک و پوسیدگی دندان

با توجه به گفته یک متخصص دندانپزشکی، به کار بردن و استفاده از آب نمک علاوه بر اینکه محیط دهان را ضدعفونی می‌نماید، باعث کاهش پوسیدگی دندان می‌شود. از مهم‌ترین خواص و فوایدی که نمک دارد خاصیت میکروب کشی و غلظت آن است که می‌تواند میکروب‌های دهان و دندان را از بین ببرد.
نمک با داشتن خواص ضد باکتری و آنتی سپتیک می‌تواند برای درمان پوسیدگی دندان به کار برده شود.
درد و التهاب به وسیله نمک کاهش می‌یابد.
نمک عفونت را از بین می‌برد و از رشد باکتری‌ها در دهان ممانعت می‌نماید.
از دیگر ویژگی‌های نمک جذب بالای آب است. زمانی که شما آب نمک را غرغره می‌نمایید میکروب‌های دندان توسط نمک به دام افتاده و از بین می‌روند.
آب نمک همچنین با تغییر PH دهان از تکثیر میکروارگانیسم‌ها جلوگیری کرده، اما لزوما فرم‌های مختلف میکروب‌ها را به طور کامل از بین نمی‌برد.
آب نمک به بهبود غشا‌های مخاطی دهان نیز کمک می‌کند.
علاوه بر درمان پوسیدگی دندان آب نمک می‌تواند باعث جلوگیری از بیماری‌های لثه شود.
 
نحوه استفاده از آب نمک در درمان پوسیدگی دندان
به مقدار ۱ قاشق چای خوری نمک را در یک لیوان آب گرم مخلوط نمایید، مخلوط آب نمک را به مدت ۱ دقیقه به خوبی در دهان خود حرکت دهید. این روش برای درمان پوسیدگی دندان به کار می‌رود. سه بار در روز این کار را انجام دهید تا به فروکش کردن درد دندان شما بیانجامد.
روش دیگر کاربردی برای رفع پوسیدگی دندان استفاده از نمک به میزان نصف قاشق چای خوری و روغن خردل و آب لیمو است. این مواد را با هم مخلوط نمایید و برای مدت چند دقیقه شروع به ماساژ دادن این مخلوط بر روی دندان نمایید سپس دهان را با آب گرم بشویید. به منظور از بین بردن باکتری‌ها این کار را ۲ بار در روز انجام دهید.
ترکیب آب نمک و جوش شیرین به نسبت ۵۰/۵۰ باعث بالا رفتن اثر قلیایی کننده آب نمک می‌گردد. دوز معمول حل کردن نصف قاشق چای خوری از هریک از آن‌ها در یک فنجان آب گرم است.
بهترین زمان استفاده از آب نمک در درمان پوسیدگی دندان قبل از خوابیدن و بعد از مسواک زدن است.  
بیشتر بدانید: سفید کردن دندان با جوش شیرین
 
سخن پایانی

زمانی که دهان خود را با آب نمک می‌شوئید و آن را خارج می‌نمایید، این کار ضرری ندارد، اما قورت دادن آن به مقدار زیاد مضر است. اگرچه قورت دادن آب نمک گاهی حتی برای شستشوی روده و شکم توصیه می‌شود، اما مصرف آب نمک در مقدار زیاد باعث کم آبی بدن می‌شود. همچنین اگر میزان شوری آب بالا باشد استفراغ را به همراه دارد و می‌تواند به بیماری فشار خون بالا منجر شود. نکته‌ای که در این میان قابل ذکر است این است که توصیه می‌شود افرادی که فشار خون بالایی دارند برای شستشوی دندان‌های خود از آب نمک استفاده نکنند و به جای آن از دهانشویه استفاده نمایند.


منبع:سایت ستاره